Wij zijn Monique en Berdien, moeder en dochter, met allebei een voorliefde voor vintage, wonen, Scandinavisch en lekker eten. 

Een aantal jaar geleden woonde Monique in Lapland, Zweden en runde daar een Bed & Breakfast met een restaurant. Daar ontdekte zij ook de kringloopcultuur die daar heerst en de prachtige Scandinavische producten die daar verkocht werden. Al snel opende zij een tweedehands winkeltje aan huis (in Zweden "Loppis") en ging de spullen verkopen. Dochter, Berdien, werd al snel aangestoken met het kringlopen en werd ook verliefd op de Scandinavische interieur stijl. Naast de "Loppis", stond Monique in Zweden ook bekend om haar heerlijke taarten en gebak. 

Ondertussen woont Monique alweer 5 jaar in Nederland, maar het idee om een eigen winkel te beginnen op het gebied van vintage design bleef maar kriebelen. Ook bij Berdien groeide de wens om een winkel te beginnen en toen het winkelpand in Winkel (NH) beschikbaar kwam was de knoop dan ook snel doorgehakt. We beginnen samen een winkel op het gebied van vintage en dan voornamelijk Scandinavisch!

 

Hierbij ook een kleine uitleg over onze naam "Lagom Design": Een letterlijke vertaling uit het Zweeds bestaat er niet. Lagom is eigenlijk een woord die de typische Zweedse cultuur beschrijft. De beschrijving die er het meest in de buurt komt is "Precies genoeg". Niet te veel, niet te weinig, bijna perfect.

Het gaat om de juiste balans vinden. De hele Lagom levensstijl zorgt er ook voor dat de Zweden tot de gelukkigste mensen ter wereld behoren. Ze kijken niet alleen naar zichzelf maar ook naar alles en iedereen om zich heen. Deze filosofie maakt hun leven minder gecompliceerd. Deze manier van leven en het bewuster kijken naar je keuzes, spreekt ons erg aan. Duurzaamheid en rekening houden met het milieu speelt een grote rol in ons bedrijf.

 

Liefs,
Monique & Berdien